Danmark Mod Madspild

NGO

Danmark Mod Madspild

Danmark mod Madspild er en frivillig aftale hvis mål er, at halvere madaffald, inkl. madspild og/eller fødevaretab i den danske fødevarebranche inden 2030.

Initiativet har sit afsæt i FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling, SDG 12.3, hvor det globale madaffald pr. indbygger skal halveres inden 2030 og fødevaretabet reduceres.


I Danmark går der årligt ca. 700.000 tons mad til spilde – 2/3 af dette spild forekommer i fødevaresektoren, fx i landbruget, i fødevareindustrien, i restauranter og i offentlige institutioner.


Når vi producerer en fødevare, bruges der energi, vand, jordarealer, næringsstoffer og ofte også sprøjtemidler. Hvis fødevaren smides ud efterfølgende, går ikke kun fødevaren, men også alle de ressourcer, der er blevet brugt til at fremstille fødevaren, til spilde. Når vi reducerer madspildet i Danmark, understøtter vi klima- og miljøindsatsen gennem en mindre udledning af CO2, sikrer en bedre udnyttelse af jordens ressourcer og bidrager positivt til den danske økonomi.

Den frivillige aftale Danmark mod Madspild bæres af en gensidig indsats og samarbejde mellem hele fødevareværdikædens forskellige aktører.