Fri for Soja

Not Right

If you believe this filter is missing something you can send your suggestions to reelproduktinformation.

Suggest change

Disclaimer


All filters are provided as they are, there is no guarantee of completeness or accuracy. Therefore, we ask you to thoroughly check the products before purchasing them.

Why use it?

Soja i Danmark

Soja rydder skovene og de tropiske skove i Sydamerika er under voldsomt pres. Sojaplantager er en af de væsentligste direkte og indirekte årsager til skovrydning i Sydamerika. Soja dyrkes ofte på jord, der tidligere har været brugt til kvægdrift. 

Danmark er et lille land, men et stort landbrugsland, hvor det især er dyreproduktionen, der fylder. To tredjedele af Danmarks areal er dedikeret til landbrug, og hele 80 procent af produktionen bruges til dyrefoder. De mange husdyr i Danmark bliver fodret med store mængder soja importeret fra Latinamerika. I 2016 importerede Danmark 1,7 millioner tons soja, hvilket har optaget et areal på størrelse med Sjælland og Falster

Soyaproduktionen vokser bl.a. fordi vi spiser mere kød

Grunden til, at sojaproduktionen er ude af kontrol er verdens store forbrug af kød. Den proteinrige sojabønne er nemlig en vigtig ingrediens i dyrefoder.

70% af verdens sojaproduktion går til dyrefoder. Der bliver altså produceret mere og mere soja i verden, fordi efterspørgslen på kød stiger. Produktionen af soja er mere end tidoblet i løbet af de sidste 55 år, fra 27 millioner til 366,7 millioner tons i 2016.

Den massive efterspørgsel på kød har skabt en sojaproduktion, som er ude af kontrol. Det har store konsekvenser for tropiske skove og lokale folk (Verdensskove.dk)

 

OBS - dette filter indeholder de ingredienser som vi har identificeret som soja. Vi kan ikke garantere, at listen er komplet, men det er et skridt på vejen til et lettere liv uden direkte og indirekte soja. Kender du til nogle navne for soja, som ikke er inkluderet i dette filter, hører vi gerne fra dig.

How does it work?

This filter helps you by verifying the following things in relation to the purpose of this filter:

This filter checks the ingredient content of products and verifies how it fits with this set of needs or values.
This filter marks products based on how they fit to this set of needs and values

Ingredients

h

Min.
Max.
Factor
high oleic soybean oil
-
-

p

Min.
Max.
Factor
pork
-
-
pork fat
-
-
PORK LIVER
-
-
pork protein
-
-

s

Min.
Max.
Factor
soy
-
-
soy flour
-
-
soy lecithin
-
-
soy protein
-
-
soy protein concentrate
-
-
soy protein isolate
-
-
soy sauce
-
-
soybean
-
-
SOYBEAN FIBER
-
-
soymilk
-
-

Products

s

Factor
SÆBY MAKRELFILET I TOMAT